Безплатни очни прегледи за първокласници в София

PRINT

Безплатна очна профилактика за деца, които за първи път тръгват на училище с или без установени заболявания на очите ще се проведе на 1 октомври в МБАЛ „Токуда Болница София“. Необходимо е предварително записване на телефони 02/403 4000 и 02/403 4948.
25% от децата имат проблеми със зрението, затова регулярните прегледи са особено важни при учениците, където натоварването на очите е голямо и зрението има значение за по-добро представяне в училище и по-добри възможности за физическо и интелектуално развитие. „Профилактика за установяване на проблеми с очите е препоръчително да се прави най-малко веднъж годишно, а при фамилна обремененост и наличие на заболявания като диабет – и по –често“ – алармира д-р Топов, началник на отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София“.

В прегледите са включени консултация с детски офталмолог, тестове за установяване на късогледство и астигматизъм, мързеливо око, изследване на цветоусещане, зрителна острота, оглед на очните дъна и измерване на вътреочното налягане. За прегледите не е необходими направление, а само предварително записване на телефони 02/403 4000 и 02/403 4948 . При вече установени заболявания, е необходимо пациентите да носят със себе си наличната медицинска документация.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни очни прегледи за първокласници в София беше последно модифицирана от: март 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *