Безплатни очни прегледи в Пловдив

PRINT
очни прегледи

Очно отделение в болница „Централ Хоспитал“ в Пловдив обявява седмица за безплатни профилактични прегледи от 6 до 10 октомври. Тя се провежда по повод Деня на зрението, който Световната здравна организация /СЗО/ отбелязва всеки втори четвъртък на октомври и тази година той е на 9-ти.

За прегледа могат да се запишат възрастни хора с пенсия до 200 лв. и документ от ТЕЛК, удостоверяващ, че страдат от катаракта, глаукома, дегенерация на макулата, свързана с възрастта и диабетна ретинопатия. Тези заболявания са най-честата причина за предотвратима слепота в света, казват медиците.

По време на профилактичните прегледи ще бъдат подбрани 8 пациенти, които ще бъдат оперирани напълно безплатно от катаракта и ще им бъде поставена мека вътреочна леща. Най-подходящите и най-нуждаещите се от интервенцията ще бъдат определени от екипа специалисти – д-р Екатерина Георгиева, д-р Мария Джарова, д-р Десислава Колева, дмн FEBO.

Консултациите са организирани с подкрепата на програма „Светлина за света“ на австрийската фирма КРОМА, европейски лидер в офталмологията. По данни на СЗО над 7 милиона души в света всяка година губят зрението си, като 80% от случаите на слепота са резултат на лечими очни болести и могат да бъдат предотвратени.

За допълнителна информация и записване пациентите могат да звънят на 032/644-222.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни очни прегледи в Пловдив беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *