Безплатни консултации за крампи на краката в „Токуда“

PRINT
студени крака

Пациенти с оплаквания като нощни изтръпвания в краката, мравучкане, сърбеж или болка могат да се прегледат безплатно в кабинетите по неврология на болница „Токуда“. Това са част от симптомите на неврологичното заболяване, наречено Синдром на неспокойните крака, от което страда 5 до 15% от населението на света. Безплатните консултации ще се провеждат от 18 септември, като се изисква предварително записване на тел.: 02/403 4000 и 02/403 4911. Направление не е необходимо.

Синдромът на неспокойните крака спада към т.нар. нарушения на съня – голяма група заболявания, чиято диагностика се развива активно през последните години в световен план. „За съжаление, това заболяване често е пропускано или грешно диагностицирано“, обяснява доц. д-р Иван Стайков, дм, началник на Клиниката по Неврология в Токуда. Симптомите имат циркаден (денонощен) ритъм и се проявяват главно при почивка, вечер и през нощта.

Пациентите описват неразположения като сърбеж, болка, мравучкане, крампи, затопляне. Симптомите обикновено се засилват между 23 ч. и 1 ч. след полунощ и намаляват или изчезват през втората половина на нощта. Специфичното неврологично заболяване се причислява към двигателните нарушения на съня и често пъти води до безсъние, породено от неприятните усещания. Наблюдава се зачестяване на оплакванията при бременни жени, пациенти с бъбречна недостатъчност и ревматоиден артрит.

Всички пациенти, които страдат от посочените симптоми, могат да се възползват от безплатните консултации в кабинетите по неврология на „Токуда“. При установени заболявания, е необходимо пациентите да носят наличната си медицинска документация.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни консултации за крампи на краката в „Токуда“ беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *