Безплатни консултации за крампи на краката в „Токуда“

PRINT
студени крака

Пациенти с оплаквания като нощни изтръпвания в краката, мравучкане, сърбеж или болка могат да се прегледат безплатно в кабинетите по неврология на болница „Токуда“. Това са част от симптомите на неврологичното заболяване, наречено Синдром на неспокойните крака, от което страда 5 до 15% от населението на света. Безплатните консултации ще се провеждат от 18 септември, като се изисква предварително записване на тел.: 02/403 4000 и 02/403 4911. Направление не е необходимо.

Синдромът на неспокойните крака спада към т.нар. нарушения на съня – голяма група заболявания, чиято диагностика се развива активно през последните години в световен план. „За съжаление, това заболяване често е пропускано или грешно диагностицирано“, обяснява доц. д-р Иван Стайков, дм, началник на Клиниката по Неврология в Токуда. Симптомите имат циркаден (денонощен) ритъм и се проявяват главно при почивка, вечер и през нощта.

Пациентите описват неразположения като сърбеж, болка, мравучкане, крампи, затопляне. Симптомите обикновено се засилват между 23 ч. и 1 ч. след полунощ и намаляват или изчезват през втората половина на нощта. Специфичното неврологично заболяване се причислява към двигателните нарушения на съня и често пъти води до безсъние, породено от неприятните усещания. Наблюдава се зачестяване на оплакванията при бременни жени, пациенти с бъбречна недостатъчност и ревматоиден артрит.

Всички пациенти, които страдат от посочените симптоми, могат да се възползват от безплатните консултации в кабинетите по неврология на „Токуда“. При установени заболявания, е необходимо пациентите да носят наличната си медицинска документация.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни консултации за крампи на краката в „Токуда“ беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *