Безплатни консултации при кожен лекар на чакащи и преминали бъбречна трансплантация

PRINT
безплатни прегледи

Безвъзмездни дерматологични консултации за пациенти, преминали бъбречна трансплантация и такива на хемодиализа, ще се извършват по време на Седмицата на донорството у нас. Прегледите ще бъдат извършвани в кабинетите по дерматология на японската болница на 14 октомври от 9.30 до 15.30 часа. Пациентите, които желаят да се възползват от инициативата, е необходимо да се запишат предварително на тел. 02/403 4430 и 02/403 4933. Бъбречно-трансплантираните пациенти и тези, които ползват хемодиализа имат специфични дерматологични рискове, доказани в практиката.

Кожните промени при трансплантирани пациенти се дължат най-вече на имуносупресивната терапия, която задължително провеждат до края на живота си. Тези пациенти имат увеличена кожна чувствителност и повишен риск от развитие на кожни карциноми, поради което се препоръчва засилено внимание и редовна дерматологична профилактика. Други характерни кожни заболявания, вследствие на имуносупресията са херпесни, HPV инфекции и бактериални и гъбични инфекции, както и неинфекциозни промени като кожни стрии, акне, себорея, пиларна кератоза, периорални (на лицето и устните) дерматити и др.

Характерни кожни заболявания при пациентите с хронична бъбречна недостатъчност са уремия пруритус (сърбеж в следствие на интоксикация), калцифилаксия (опасно заболяване с кожни лезии, които се дължат на отлагане на калций в малките разклонения на артериите), нефрогенна системна фиброза (системно заболяване с фиброзни кожни промени и засягане на множество други органи), придобита перфорираща дерматоза (кератотични плаки, вследствие на бъбречното заболяване) и др.

Нуждаещите се от бъбречна трансплантация са най-много от чакащите за трансплантация в България. Редовната дерматологична профилактика е силно препоръчителна както за трансплантирани, така и за диализни пациенти, предвид повишените рискове. С безплатните прегледи Токуда Болница София и дерматологично отделение в японската болница се включват в инициативите по случай Европейския ден на донорството (10 октомври) и Седмицата на донорството у нас, кампания под егидата на Агенция по трансплантация и пациентски организации. За записване нуждаещите се пациенти могат да използват тел.: 02/403 4430 и 02/403 4933.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни консултации при кожен лекар на чакащи и преминали бъбречна трансплантация беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *