Александровска обяви безплатни прегледи при кардиолози

PRINT
болести на сърцето миокардит

Кардиолозите от УМБАЛ Александровска обявиха безплатни консултации за хора с оплаквания за болка в областта на гърдите. Акцията ще се проведе от 21 август до 8 септември 2017 г. Специалистите ще преглеждат желаещите в приемно-консултативния кабинет на клиниката. Входът за него е откъм на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”. Часовете за прием са всеки делничен ден от 9 до 17.00 ч. Направления по НЗОК не се изискват. Трябва само предварително да се запишете на тел.: 02/9230  467.

Болката в гърдите може да има много причини

Те винаги налагат преглед и внимателно проследяване във времето, тъй като може да се окаже симптом на сериозно заболяване като инфаркт или исхемична болест. Понякога болката се появява след натоварване, например изкачване на стълби или по-бързо ходене. Друг път се обажда, когато човек е в покой.

В някои случаи причините може да не е свързана със сърцето, а с възпаление на белия дроб например. При състояние като пневмония обаче обикновено има още температура и кашлица. Друго разпространено заболяване, което води до гръдна болка, е гастроезофагиалният рефлукс. Популярно хората говорят за киселини. Тук обаче също симптомите не настъпват внезапно и хората са имали оплаквания, преди да се стигне до острата изява с болки и парене.

Сърцето боли при инфаркт или исхемия

Ако причината за болката в гърдите е кардиологична, обикновено става дума за инфаркт или исхемична болест на сърцето. По-характерното в случая е, че болката започва и се усилва за кратко време. Локализирана е в центъра на гърдите. Човек усеща как гърдите го стягат, появява се чувство за притискане и разкъсване. Болезненото усещане може да тръгне към лявата (понякога и към дясната) ръка. Наблюдават се също така болки в долната челюст или в горната част на корема. Затова е добре да се консултиране с кардиолог още при най-леките оплаквания, за да се избегнат тежките усложнения.

[Общо: 6    Средно: 3/5]
Александровска обяви безплатни прегледи при кардиолози беше последно модифицирана от: януари 8th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *