Жегата повали 50 пловдивчани

PRINT
alt

Линейки на Спешна помощ в Пловдив хвърчаха, за да спасяват 50 припаднали в жегите днес между 11 и 18 ч. Живакът в термометъра се покачи над 36 градуса.

Сред прегледаните има пациенти с инфаркти, инсулти, хипертонични кризи и колапси от обезводняване. Част от тях са откарани в болница.
Инцидентите ставали на обществени места. По пазари, магазини, в рейсове и по улиците на път към поликлиниките колабираха възрастни – над 60 години, каза завеждащият в диспечерна д-р Людмил Димитров. Това обикновено са хипертоници, които преди да излязат навън са изпили лекарствата си за високо кръвно, но от горещините то рязко е паднало и те са загубили свяст.
По-млади хора – между 30 и 50-годишни са получили кризи в офисите, където лекарите са им оказали помощ. Медиците констатирали, че не са пили достатъчно вода, а млади жени признали, че пазят диета преди морето.
Докторите препоръчаха да не се излиза навън след 11 ч. А ако се налага, да се носят светли дрехи и шапки и да се ходи по сенките. Трябва да се пият поне 2,5-3 литра течности. Хипертониците да посетят личните си лекари, за да им коригират терапията за кръвно, за да не изпадат в кризи.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Жегата повали 50 пловдивчани беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *