Рекорд! 36 с чревни инфекции в пловдивска болница

PRINT
рак на дебело черво

Рекорден брой пациенти с чревни инфекции са приети в Университетска болница „Св. Георги“ в почивните дни. С постъпилите 36 души от Пловдив и региона общият брой на болните вече е 80, казаха лекари.
Опашки пред кабинетите в амбулаторния блок започнали да се извиват още в нощта петък срещу събота. Досега толкова много болни не сме обслужвали, на дежурство са идвали по 10-12 пациенти, казаха дежурни лекари.

Според тях нито една възрастова група не е останала незасегната от инфекцията, която протича с болки в корема, многократни повръщания и изхождания, висока температура и силна отпадналост. Има и малчугани на годинка, при които заболяването се е развило за часове. Всички са включени веднага на системи и са започнали вливания.

В тежко състояние са десетина души над 70-годишна възраст, при които чревната инфекция е срутила кръвното налягане, влошила е сърдечната дейност и е обострила диабета. При тях лечението ще продължи десетина дни, ако не получат усложнения и не се наложи да бъдат преместени в интензивния сектор. Останалите пациенти се възстановяват за 3-5 дни.
Лятото е сезонът на чревните заболявания, които се причиняват от ядене с мръсни ръце или на развалени храни. Лекарите прогнозират, че след двата горещи дни – днес и утре, в клиниката ще постъпят още повече болни със стомашни разстройства.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Рекорд! 36 с чревни инфекции в пловдивска болница беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *