Водещият немски онколог проф. Кристиян Манеголд ще преглежда в София

PRINT
проф. Кристиян Манеголд

Раковоболни българи могат да се консултират с водещия немски онколог проф. Кристиян Манеголд от Интердисциплинарния онкологичен център в Хайделбергския университет и началникът на отделението по медицинска онкология в МБАЛ „Уни Хоспитал“ д-р Росица Кръстева. Двамата лекари ще проведат двудневни консултации тип второ мнение в началото на месец септември в София.

д-р Росица Кръстева„Ракът не е присъда независимо, че това е една от най-тежките диагнози за пациента“, смята д-р Кръстева. Според нея половината от онкологично болните в световен мащаб преживяват над 5 години от датата на откриване на тумора.

Най-често срещаните онкологични заболявания при мъжете са рак на белия дроб, рак на дебелото черво и простата, а при жените това са  ракът на гърдата, на яйчника, на маточната шийка и дебелото черво. Според д-р Кръстева съвременната медицинска онкология позволява интегрирането на различни подходи при лечението, въвежда иновативна молекулярна диагностика, която прецезира вида на рака и нови терапии – таргетна и имунотерапия.

„Всичко това дава много възможности за индивидуален подход при лечението, т.е. какво е най-подходящо и правилно за конкретния пациент. Изборът на лечение зависи от много фактори: държавата, в която ще се проведе, нивото на компетентност на институцията, която ще предложи лечението, и от нейния екип. Ето защо второто мнение е наложен стандарт в Европа и дава спокойствие на първо място на пациента и на лекаря, който го е предписал“, обясни д-р Кръстева.

„Второто мнение при онкологичните заболявания е общоприета практика и съществена част от лечението на рака по отношение на диагностиката и терапията“, смята и проф. Кристиян Манеголд, който е и член на Международната асоциация за изследване на рака на белия дроб.

Според него подобни консултации са особено важни, защото молекулярната биология в сферата на раковите заболявания се развива много бързо и броят на специфичните терапевтични възможности постоянно се увеличава, като позволява все по-прецизно провеждане на индивидуално лечение.

Консултациите с д-р Росица Кръстева и проф. Кристиян Манеголд ще се проведат на 4 септември 2018 от 14,30 до 18,00 часа и на 5 септември 2018 от 9,30 до 14,00 часа, в Медицински център „Медик 1“, София, жилищна група „Южен парк“, бл. 124.

За допълителна информация и предварително записване на час пациентите могат да позвънят на телефон 0889 40 72 25 или да пишат на e-mail: onco@medicone.bg

[Общо: 5    Средно: 3.8/5]
Водещият немски онколог проф. Кристиян Манеголд ще преглежда в София беше последно модифицирана от: август 7th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *