Супер инжекция връща на старци имунната система на 20-годишни

PRINT
грип настинка болки в гърлото

Британски учени създадоха лекарство, което може да подмлади имунната система на човека. Така отбранителните сили на възрастните може да върнат способностите от младини и да се справят успешно с грипа и другите вируси възможно най-ефективно, пише Daily Mail. Хубавото е, че препаратът действа дори само чрез една инжекция.

Според учените медикаментът може да даде например на един 90-годишен човек имунитет на 20-годишен. Има и друго голямо предимство – ваксините по принцип не са особено ефективни при възрастните, защото те не могат да изработват достатъчно антитела. Инжекцията може да промени това.

В основата на новата терапия е веществото спермидин. То вече е доказало ефективността си при опитни животни. Съединението може да бъде смесено с традиционни ваксини, или доставят на организма с инжектирането и таблетки. Така то ще възстановява „паметта“ на имунитета, ще подобри имунния отговор към вирусите на грипа и цитомегаловируса. Ефектът от супер лекарството обаче не свършва дотук. То ускорява процеса на автофагия – унищожаване и извеждане на увредени части на клетките от организма. Този фактор е от решаващо значение за имунния отговор.

Източник: Daily Mail

[Общо: 1    Средно: 2/5]
Супер инжекция връща на старци имунната система на 20-годишни беше последно модифицирана от: юни 9th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *