Прегледи без направление за коремна болка в Пирогов

PRINT

Центърът за лечение на хернии и коремна болка към Медицински център „Пирогов” обяви пролетна кампания за профилактични и консултативни грижи. Тя е насочена към хора, които имат оплаквания от херния или болки в коремната област с неясен произход. За да се прегледат, не е нужно да носят направления, а само да се запишат предварително по телефона 02/ 9154 364 . Записването го осъществява медицински секретар  всеки делничен ден между 10 и 12 часа.

Акцията на Центъра ще се проведе през последната седмица на месец април. През тези дни екипът на доц. Юлий Ванев, ръководител на центъра, ще консултира и преглежда пациенти всеки работен делничен ден от 25 до 28 април между 14  и 16 часа.

Специализираният център за лечение на коремните хернии и коремната болка работи в МЦ „Пироов“ от две години. Херниите на коремната стена са често срещана група заболявания със сериозни здравни, социални и икономически последствия, посочва д-р Ванев. Те не само влошават качеството на живот, но и водят до инвалидизация и усложнения на вътрешните органи. Причините за херниите са различни, а съвременната медицина предлага индивидуален подход за лечението им, което често е оперативно.

Специфичен здравен проблем представляват херниите в напреднали стадии. Пациентите обикновено са възрастни и със съпътстващи заболявания. Херниите на коремната стена могат да се появят спонтанно или след прекарани операции, травми или други заболявания, обяснява доц. Ванев. Наблюдават се при всички възрастови и социални групи, но имат познати от специалистите особености, въз основа на което е много важно да бъдат класифицирани и степенувани.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Прегледи без направление за коремна болка в Пирогов беше последно модифицирана от: април 20th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *