Безплатно измерване на гликиран хемоглобин в Александровска

PRINT
диабет изследване на кръвна захар и гликиран хемоглобин

По повод 14 ноември – Световният ден за борба с диабета, Центърът за превенция на захарен диабет в УМБАЛ „Александровска“ организира скринингова кампания за откриване на диабет. В рамките на инициативата ще се извършват безплатно измерване на гликиран хемоглобин и изследване на телесен състав по биоимпедансен метод. Необходимо е предварително записване на тел.: 0879 878 051 между 8 и 12 часа.

Препоръчително е за захарен диабет да се консултират хора, които не са правили измерване на гликиран хемоглобин досега. Те трябва да имат някои от следните рискови фактори: наднормено тегло или затлъстяване, близък роднина с диабет (родител, брат, сестра), повишено кръвно налягане или друго сърдечносъдово заболяване, възраст над 45 години.

Изследванията и консултациите ще се проведат в периода 13 ноември – 1 декември 2017г.  Центърът за превенция на захарния диабет и неговите усложнения към Клиниката по ендокринология и болести на обмяната на УМБАЛ „Александровска“ се намира на 1 етаж, в дясното крило на сградата срещу арката.

Превантивният център в УМБАЛ „Александровска“ е открит преди две години. Разполага с най-модерна апаратура за ранна диагностика на диабета и неговите усложнения. С нея могат да се оценят съдовите промени в различните етапи на атеросклеротичния процес. Изследват се също ендотелната дисфункция, автономната и соматична невропатия, промените в ретината и др. Захарният диабет тип 2 и заболяванията на щитовидната жлеза са най-честите ендокринни заболявания. За съжаление в много от случаите те се диагностицират едва тогава, когато настъпят усложнения и органни увреждания.

Какво е гликиран хемоглобин?

Изследването на гликиран хемоглобин дава сведения не само за моментното състояние на кръвната захар, но и усреднените й стойности за три месеца назад. Това позволява по-добра прогноза на риска от диабет или оценка на състоянието при вече развила се захарна болест.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Безплатно измерване на гликиран хемоглобин в Александровска беше последно модифицирана от: юни 29th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *