Безплатни прегледи за псориазис във ВМА и Токуда

PRINT
псориазис преглед

Безплатни прегледи за псориазис обявиха две болници в столицата – ВМА и Токуда. Инициативата е за Световния ден на псориазиса, който се отбелязва на 29 октомври.

Какво представлява псориазис

Заболяването представлява незаразно хронично възпаление на кожата, характерно с образуването на червени плаки по кожата, покрити със сребристо-бели люспи. При част от пациентите псориазисът протича със засягане на ставите – псориатичен артрит. В голям процент (около 30%) заболяването е наследствено, като се предполага, че за появата му са отговорни някои генни мутации. Смята се, че отключващи фактори за появата и влошаването му могат да бъдат травми по кожата, инфекции, употребата на някои лекарствени средства, психичен стрес или хормонални въздействия. Псориазисът протича често в комбинация със заболявания като атеросклероза, диабет, хипертония, затлъстяване, болест на Крон, нарушения в обмяната на мастите и др.

Причините за появата на заболяването са различни, като основополагащ е начинът на живот. Най-често псориазисът се развива вследствие на емоционален стрес, но понякога  и след употребата на някои медикаменти.

Дерматолозите подчертават, че заболяването протича индивидуално, обикновено има епизоди на обостряне. Трябва да се знае, че освен кожата, псориазисът може да засегне ставите и вътрешните органи. Затова и препоръката им е да не се прибягва да самолечение, а да се потърси специализирана медицинска помощ.

Инфекция с разпространена бактерия в основата на псориазиса

Как ще преглеждат в Токуда

Прегледите в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда са организирани съвместно с Фондация „Псориазис“. Те ще се извършват между 09:00 и 17:00 часа, като е необходимо предварително записване на тел.: 02/403 4933 или 02/403 4000.

Специалистите на Клиниката по Дерматология и венерология имат дългогодишен опит в диагностиката и лечението на псориазис, болест, засягаща 2-3% от бялото население на планетата. В България пациентите, страдащи от болестта са над 90 000.

Безплатните прегледи ще бъдат извършвани от чл.-кор. проф. Николай Цанков, дмн, консултант на Клиниката по Дерматология и венерология, д-р Иван Богданов, дм и д-р Маргарита Къчева.

проф. Николай ЦанковПроф. Цанков е един от доайените на българската дерматология, автор на книгата „Псориазисът като системно заболяване“, издадена в България и Германия и отговорен автор на Националния консенсус за лечение на псориазис в България за 2013 и 2016 г. Д-р Иван Богданов е председател на фондация Псориазис, съавтор на книгата „Псориазисът като системно заболяване“, автор на Консенсуса за лечение на псориазис в България от 2013 г. и първи автор на този документ от 2016 г. Д-р Маргарита Къчева е докторант на Клиниката по Дерматология и венерология към  Болница Токуда с дисертация, посветена на страничните ефекти на системната и биологичната терапия на псориазис.

Прегледите ще се провеждат в амбулаторните кабинети по дерматология и венерология на Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда, ет. 3. Записването е на тел. 02/403 4933 и 02/403 4000.

Нов препарат лекува псориазис в 80% от случаите

Кожни лекари ще консултират безплатно във ВМА

Във връзка със Световния ден за борба с псориазиса – 29 октомври, медицински специалисти от Военномедицинска академия организират безплатни профилактични прегледи. Консултациите ще се проведат от 29 до 31 октомври 2018 година, от 10.00 до 13.00 часа, в кабинет 218, намиращ се на етаж втория в поликлиниката на ВМА.

За целта е необходимо предварително записване на телефони 02/92 26 181 – от 9.00-18.00 ч. и 02/92 25 002 – от 9.00-14.00 ч. В рамките на кампанията пациентите ще имат възможност да се запознаят с всички съвременни методи за лечение на заболяването, прилагани в клиниката, която е национален център за борба с псориазиса.

 

[Общо: 2    Средно: 4/5]
Безплатни прегледи за псориазис във ВМА и Токуда беше последно модифицирана от: октомври 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *