Безплатни прегледи за перде на окото в Пловдив

PRINT
д-р Димитриос Власиадис

Лекарите от отделението по очни болести и очна хирургия в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив организират от 8 до 25 април 2019 г. безплатни консултации за катаракта (перде на окото).

За прегледите от пациентите няма да се изискват направления от личните лекари, но е необходима да си запишат предварително час на телефон 0879/097-074.

Кампанията се провежда със съдействието на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите по повод наближаващите Великденски празници.

Катаракта – лечението е оперативно с лазер и ултразвук

След успешно преминалата благотворителна акция през март, която проведохме във връзка с Международния ден на глаукомата, сега насочихме вниманието си към най-разпространеното очно заболяване – катарактата, наричана още очно перде, посочи началникът на отделението д-р Димитриос Власиадис (на снимката). Според статистически данни това заболяване е една от най-честите причини за загуба на зрението в световен мащаб, като засегнатите са около 40%.

При това заболяване има няколко много важни момента – диагностиката и оперативното лечение да бъдат направени с високотехнологична апаратура, с каквато „Централ Хоспитал“ разполага, но е от значение и изборът на имплантите – вътреочните лещи, които се поставят на пациенти. От тези фактори зависи след това качеството на живот на пациента.

Пердето на очите се появява и прогресира незабелязано с напредване на възрастта. Първите симптоми се появяват след 40-годишна възраст. При добра профилактика на очите, заболяването може да се прояви и по-късно – към 60-65 г.

Според очните специалисти терапията с капки за очи е ефикасна само в началния стадий на заболяването, докато зрението не е намалено. Когато консервативното лечение не дава резултат, единственият начин за премахване на пердето е чрез операция.

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Безплатни прегледи за перде на окото в Пловдив беше последно модифицирана от: април 2nd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *