Безплатен ултразвуков и биохимичен скрининг за бременни в Пловдив

PRINT
бременна бременост

Бременните в първи триместър (между 11 и 14 гестационна седмица) в Пловдив и областта могат да се възползват от акцията с безплатен комбиниран (ултразвуков и биохимичен) скрининг, който се организира от АГ Клиниката на УМБАЛ “Св. Георги“. Той ще се проведе от 1 септември до 31 декември 2016 г.

Редовната цена на комбинирания скрининг е 100 лв. Тя ще се прилага от 1 януари 2017 г. Инициативата е на доц. Екатерина Учикова, началник на Клиниката. Проектът се осъществява със съдействието на началника на клиниката по Медицинска Генетика към УМБАЛ “Св. Георги“ Пловдив доц. Стоянова.

Ехографският преглед ще се извършва в АГ клиника на 3-ти етаж в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ 66, Пловдив. Скринингът ще се извършва от д-р Борис Стоилов. Той е акушер-гинеколог, сертифициран тесен специалист по фетална медицина.

При този метод на изследване се използва съвременна, високотехнологична апаратура и софтуер за изчисляване на риска. Ехографията е задълбочена с насоченост за ранно откриване на аномалии на плода. Както и за синдром на Даун и други анеуплоидии.

Продължителността на прегледа е около 30 минути. При него ще бъде извършен детайлен оглед на плода и ранна фетална морфология. Записване за скрининга става на тел. 032 60 28 26, до 14 часа.

[Общо: 21    Средно: 2.9/5]
Безплатен ултразвуков и биохимичен скрининг за бременни в Пловдив беше последно модифицирана от: юли 18th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

One thought on “Безплатен ултразвуков и биохимичен скрининг за бременни в Пловдив

  1. Атанаска Добрева каза:

    Искам да се запиша за безплатния биохимичния сктининк

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *