Яжте круши за тънка талия

PRINT
круша полезна

Ако искате да имате стройна талия, яжте круши! Такъв е изводът от проучване на Университета в Луизиана. То доказало, че хората, които редовно ядат от този плод, са по-слаби в кръста от другите, които не го консумират. Крушата намалявала освен това и риска от затлъстяване с 35%. Нивото на физическа активност и приеманите калории в двете групи не се различавали значително.

Експертите установили също така, че по принцип любителите на крушите се хранят по-правилно. Организмът им получавал повече витамин С, фибри, магнезий и калий, съобщава Science World Report. Според учените именно съдържащите се в крушите фибри помагат за поддържане на оптималното телесно тегло.

Крушата по принцип е много полезна. Един средно голям плод (178 грама) съдържа 101 калории, 27 грама въглехидрати и 1 грам протеин. Тя осигурява 12% от дневната нужда от витамин C, 10% от витамин К и 6% от калия. В него можете да намерите и известно количество калций, желязо, магнезий, рибофлавин, витамин В6 и фолиева киселина. В този плод има и други полезни вещества – каротеноиди, флавоноиди и антоцианини.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Яжте круши за тънка талия беше последно модифицирана от: декември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *