Увлечението да се пие сок от ябълки водело до диабет

PRINT

Ябълковият сок може и да се окаже вреден, ако човек се увлече прекомерно по употребата му, предупреждава руският сайт „Медикфорум“. Отдавна е известно, че прясно изцеденият има оздравително и подмладяващо действие върху организма, активира естественото прочистване и възстановяване.

Медиците обаче предупреждават, че прекаляването с ябълковия сок в определени ситуации, както и злоупотребяването със сокотерапията въобще, може да влоши физическата кондиция. До крайностите хората стигат, увлечени от препоръките за пречистващи курсове на черния дроб или за извеждане на „шлаките“.

Свежият сок от ябълки е известен с целебните и тонизиращите си свойства. Той подобрява работата на централната нервна система, защитава от разрушаване мозъчните клетки и може да се противопостави дори на алцхаймер. Последните изследвания сочат, че той се бори успешно и със свободните радикали, които заплашват здравия мозък. Специалистите обаче препоръчват 250-300 г сок на ден, за да защитим съдовете на главния мозък от атеросклероза.

Тук идва и предупреждението: дори в пресния сок има много захари, но не и пектин и флавоноиди, които остават в кожата и месото на плода. Редовната употреба на по-големи количества от него повишава риска от развитието на диабет тип две и сърдечносъдови заболявания. Тъй като той е богат на глюкоза, може да провокира по-голямо отделяне на инсулин в кръвта, което пък воид до усилване на апетита. Ако човек иска да отслабне, по-добре да замени сока със самия плод, съветват експертите.

СНИМКА: ДАК

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 2]
Увлечението да се пие сок от ябълки водело до диабет беше последно модифицирана от: април 17th, 2018 Iliana Angelova
loading...