Можем да се надрусаме и с… магданоз

PRINT
магданоз

Никога не сте опитвали дрога? Огледайте се в кухнята, казват експерти, цитирани от немското списание „Фокус“. Някои от обичайните в нея продукти, имат активно въздействие върху психиката.

Тънката разлика между храна и психотропния ефект е в дозата. Писателят Оноре дьо Балзак е пиел кафе с литри, за да пише почти денонощно. Австрийският писател Робърт Менасе пък е ползвал друго ободряващо средство от кухнята – дъвчел е непрекъснато магданоз.

Действително според енциклопедията на психоактивните вещества магданозът действа леко възбуждащо, опияняващо и евентуално леко халюциногенно. Веществото, на което се дължи този ефект, се нарича миристицин. Чрез преработката му в тялото се получава субстанция, която прилича на екстази.

Трудно е обаче да се посочи каква точно доза е необходима, за да се надрусаме истински. Възможно е да са необходими много килограми от подправката, и то от сорт, който съдържа повече от веществото миристицин.

Вещество в магданоза и целината лекува рака на гърдата

Същото е и с други храни, които могат да ни опиянят – стомахът ни няма да понесе необходимите за постигането на тази цел количества. Например 30-40 презрели банани съдържат същото количество алкохол, колкото литър и половина бира. 250 -300 г тъмен шоколад действат леко възбуждащо и подобряват настроението.

Дължи се на съдържащия се в тях теобромин, който има структура, подобна на кофеина. Тъмният шоколад има от него 3-10 грама на килограм, докато в млечния те са 0,6 грама. Освен това какаото съдържа анандамиди, които действат подобно на опяняващото вещество в канабиса тетрахидроканабиол.

Източник: Fokus

[Общо: 5    Средно: 4/5]
Можем да се надрусаме и с… магданоз беше последно модифицирана от: април 20th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *