Как да ускорим метаболизма с книгата на Хейли Помрой

PRINT
Ключът към бързия метаболизъм

Уморени сте от безкрайни диети или пък напротив – искате да запазите теглото си, без да се подлагате на лишения. Ключът е в бързия метаболизъм. Защото нали знаете, че някои хора ядат повече, но това никак не им личи?

Вместо да се отказваме от храната, по-добре да се научим как да се храним. Това съветва Хейли Помрой в новата си книга, публикувано от издателство “Вдъхновения”. Сега имате уникалната възможност да спечелите една от трите книги, предоставени специално за читателите на сайта „БоленЗдрав“ от издателство “Вдъхновения”.

Условията на играта:

Играта стартира на 17 май 2018 г. и приключва на 31 май 2018 г. в полунощ.

Може да участвате като:

  • Харесате страницата ни във фейсбук;
  • Споделите поста за играта или тагнете приятел под него;
  • Коментирате под статията или поста във фейсбук: Спазвате ли диета?

Имената на тримата наградени ще бъдат изтеглени на 1 юни 2018 г., като те ще бъдат уведомени чрез съобщение.

Има начин да отключим лесното напасване на организма към храната, която наричаме „здравословна“ – тази, която е извор на енергия и поддържа не само тялото, но и духа ни здрави. Ключът е метаболизмът. Не трябва да се стремим да приемаме по-малко калории, а да изгаряме приетите. Това е основното послание на Хейли Помрой – автор на „Ключът към бързия метаболизъм“.

„Това не е книга за онези, които са на диета за първи път. Това е книга за тези, които са на диета за последен път”, споделя Хейли. Тя разбива стереотипа за храненето и натрупването на мазнини в човешкото тяло. Всичко започва от „възпламеняването“ на вече забавения метаболизъм. Хейли Помрой онагледява функцията му сравнявайки го с „мокри цепеници“ – не можем да запалим огън върху купчина влажни дърва. Това се случва, когато „хвърлим“ в тяло с бавен метаболизъм нездравословна храна. Дългосрочното постоянно спазване на диети „овлажнява“ метаболизма ни, вътрешния огън, превръщайки го бавно, година след година, в купчина мокри цепеници.

Нали знаете онези кльощави хора, които вечно се „тъпчат“?

Те имат бърз метаболизъм. Възпламенете и вашия и всичко, което приемате, ще бъде изгаряно като от унищожителен огън, дори да ядете много, споделя Хейли.

Книгата „Ключът към бързия метаболизъм“ е предназначена точно за тези хора, чиито предишни действия вече не дават резултат. Да заобичаме храната, която е полезна за нас, означава да се научим по какъв начин да я използваме, за да постигнем истинско, дълготрайно отслабване.

„Храната не е само енергия. Тя е живот“

Чрез системно редуване на дадени храни в точно определени дни и ключови моменти тялото се променя, минавайки през периоди на покой и активно възстановяване на метаболизма. Книгата представя три различни начина на хранене, следвайки трите фази, от които се състои режимът. Смяната на фазите продължава 4 седмици, за да обхване всеки възможен биохимичен сценарий в ежемесечния цикъл на човешкото тяло.

Хейли Помрой завършва животновъдство. Използва събраните научни сведения за храненето на животните и по-специално при конете и решава да ги приложи при режимите за напълняване и отслабване при хората. След като завършва колежа, подготвяйки се за университета, работи като стажант в областта на храненето в щата Колорадо. По-късно става уелнес консултант, специалист по холистично здраве, хранене, физическа активност и управление на стреса.

Така открива призванието си – диетолог и уелнес консултант, което я отвежда до съвместната й работа с някои от много посещаваните уелнес клиники (сред които клиника в Бърбанк, разположена непосредствено до студията на „Уорнър Брадърс” и „Дисни”). Хейли  си служи еднакво добре с чувство за хумор, възпитателен подход и непоколебимост, за да постигне промени, които много от нас са смятали за невъзможни. Консултира също лекари и центрове за интензивно отслабване, разработва програми за отслабване зад кулисите на големи телевизионни шоу програми. Нейният най-важен съвет за забързване на метаболизма е: „разтърси го, за да действа“.

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 3]
Как да ускорим метаболизма с книгата на Хейли Помрой беше последно модифицирана от: юни 1st, 2018 Iliana Angelova
loading...

2 thoughts on “Как да ускорим метаболизма с книгата на Хейли Помрой

  1. Невин Бекир каза:

    Не, не спазвам диета! Храня се умерено, основно с плодове и зеленчуци.

  2. Мария Байкушева каза:

    Правя десетдневен житен режим 3 пъти в годината, свалям 4кг.,които отново се завръщат щом се завърна към обичайния начин на хранене.

Comments are closed.