Кафе след пържолата пази от атеросклероза

PRINT
кафе кофеин

Месото трябва да се консумира с чаша черно кафе – така се намаляват вредните въздействия на животинските мазнини. Постъпването им в кръвоносната система намалява с 50-80%, пише „Нюзру Израел“. Всъщност кафето може да замени виното по отношение на неутрализиращия ефект, тъй като в горещата напитка има много полифеноли.

Хората, които често хапват месо, са заплашени в по-голяма степен от болести на съдовете (атеросклероза), инсулти, рак и диабет. Виното частично се бори с този ефект, но алкохолът невинаги е приемлив. Кафето е по-достъпният вариант, заявяват учените.

В експериментални условия те проверили дали ароматната напитка може да забави процеса на окисляване на мазнините от месото. На практика те изследвали нивата на малондиалдехидите (MDA) в кръвта. Те са отпадъчен продукт при разграждането на полинаситени мастни киселини и са важен биомаркер за установяването на оксидативния стрес.

На група от 10 души била сервирана говежда пържола, а след нея кафе. Веднага след храненето доброволците давали кръв за изследване. Станало ясно, че след пържолата нивата на (MDA) рязко се увеличавали, но 200 г кафе сваляли наполовина усвояването на опасните мазнини. Полифенолите се свързвали с тях, като не им давали да попадат в кръвта и да се отлагат по стените на кръвоносните съдове.

Свързани теми: Увлечението да се пие сок от ябълки водело до диабет

Динята сваля лошия холестерол 

Добрият холестерол не пазел от инфаркт

Супернапитка сваля холестерол и пази от диабет

Полифенолите са най-мощните антиоксиданти, отлагат старостта

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Кафе след пържолата пази от атеросклероза беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *