Храни, с които да преборим стреса

PRINT

Много хора се нахвърлят на храната, когато са под стрес. Реакцията им е напълно обяснима, казват експертите. Разковничето е в това, да подбирате правилно храните, които действат добре на нервната система.

Кои са най-добрите антистрес храни?

Боровинките са богати на витамин С и антиоксиданти, които вършат чудеса. В организма, подложен на стрес, никога няма достатъчно от тези вещества, пише The Times на Индия.

Други продукти със силен антистрес ефект са млечните. Те са отличен допълнителен източник на енергия. Има изследвания, които показват, че млякото успокоява нервите. Използвайте го в менюто си под каквато и да е форма.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
В САЩ пускат хапче срещу преяждане при стрес 
Пробиотиците ефективни срещу депресия и тревожност 
Стресът е причина да горим по-малко калории 

Ако работата ви енапрегната, посягайте по-често към бадемите – те са ценен източник на витамините В2 и Е. Тези две витамини укрепват също имунната система, която се активира по време на стрес. Ето защо бадемите насърчават релаксацията.

Портокалите също са в списъка на антистрес храните, но според експертите трябва да се консумират редовно през цялото време. Можете да ядете не само цели портокали, но и портокалов сок (една чаша е достатъчно). Това е истинска витаминозна бомба C, която незабавно намалява нивата на стрес.

Източник: timesofindia.indiatimes.com

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Храни, с които да преборим стреса беше последно модифицирана от: април 12th, 2018 Iliana Angelova
loading...