Деца в Швейцария недохранени заради модна веганска диета

PRINT
деца ученици

Увлечението по модната веганска диета е причината швейцарските педиатри все по-често да поставят диагнозата дефицит на витамин В12. Той играе важна роля за развитието на нервната система, на мозъка, на процеса на образуването на нова кръв. Според Федералното министерство на здравеопазването в Швейцария сред швейцарските деца също така е разпространена дистрофията, предаде UPI.

Причината отново е веганството. Тъй като проблемът е на път да се превърне в национална криза, здравните власти отправят официален призив към родителите да включват разнообразие от храни в менюто на децата си. Само балансираното хранене с месо, риба и млечни продукти, могат да доставят пълната гама от витамини, минерали и други хранителни вещества, които са важни за детския организъм.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Кои са 10-те най-добри диети 
Вегетарианците страдат по-често от рак и астма
Експертни коментари „за“ и „против“ вегетарианството 

Ако менюто им не е балансирано и е лишено от тези продукти, детето рискува сериозно заболяване. Веганството отхвърля не само месото и рибата, но също и храненето с мляко, мед и яйца. През последното десетилетие броят на тези крайни вегетарианци в Швейцария се е увеличил четири пъти и вече е приблизително 80 000 души. Това веднага се отразило на заболеваемостта. Основният проблем е, че родителите вегани налагат същия начин на живот и на своите деца.

Източник: UPI

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Деца в Швейцария недохранени заради модна веганска диета беше последно модифицирана от: януари 24th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *