Бадемите идеални за диета при висок холестерол

PRINT
бадеми полезни диета

Редовната консумация на бадеми повишава с 19% нивото на „добрия“ холестерол, който е полезен за сърцето. Освен това тези ядки стимулират транспортирането на „лошия“ холестерол в черния дроб за извеждане от организма. Това установиха експерти в университета на Пенсилвания.

В проучването участвали две групи доброволци, които имали високи нива на „лошия“ холестерол. Първата група изяждала всеки ден по 43 грама бадеми, което се равнява на една голяма шепа, а втората – бананоко кексче. Двете групи били проследени в продължение на шест седмици. Учените редовно измервали нивата на „лошия“ холестерол в кръвта на доброволците.

Проучването установило, че при хората, които хапвали всеки ден бадеми, нивото на „добрия“ холестерол се увеличило с 19%. В допълнение при доброволците с нормално тегло се подобрила с 6,4% способността на организма да изпраща излишния холестерол в черния дроб.

Бадемите са богати на фибри, протеин, магнезий и калий. Затова отдавна присъстват в редица народни рецепти за укрепване на организма и най-вече на сърцето. Енергийната стойност на 10 ядки е около 100 калории.

[Общо: 4    Средно: 4.3/5]
Бадемите идеални за диета при висок холестерол беше последно модифицирана от: август 15th, 2017 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *