Реклама
Начало Заболявания и лечение Терапия с минерали – Шуслерови соли според типа характер (2)

Терапия с минерали – Шуслерови соли според типа характер (2)

0
Реклама

Всеки човек притежава индивидуална физическа структура, емоционалност и характер, като ние можем да подчертаем добрите качества, и да смекчим лошите, смята природолечителят Гюнтер Хепен от Бамберг, Германия. Той е разработил насоки за прилагането на хомеопатична терапия с минерали – Шуслерови соли, според типа човек. В първа част ви запознахме с най-характерните белези на хора, които са тип ферум фосфорикум и калиум хлоратум, както и със съветите за тях. Сега представяме още два от 11-те типа на д-р Хепен.

Тип калиум фосфорикум (сол № 5): Бъдете силни

ХАРАКТЕРИСТИКИ: Жените от този тип са нежни, плашливи. Лесно е да се почувстват несигурни в себе си.

Реклама

ФИЗИЧЕСКИ БЕЛЕЗИ: Цветът на лицето понякога придобива нездрав сивкав оттенък. Често страдат от стомашни проблеми и мускулна слабост, кървене на венците и косопад.

ИДЕАЛЕН СПОРТ: Добър вариант за този тип са азиатските спортове за защита като айкидо или карате. Ако те ви се струват малко груби, може да се опита капоейра, която идва от Бразилия. Тя е смес от танц и боен спорт. Тя укрепва не само мускулите, но и самочувствието.

ПОДХОДЯЩО ХРАНЕНЕ: Трябва да се избират продукти с повече съдържание на витамин В – например мая, млечни и киселомлечни продукти, фъстъци, тиква и зеле. Подходящи в този случай са и съветите за хранене към тип магнезиум фосфорикум (сол №7).

РЕЛАКСИРАНЕ: Опитайте техники, които помагат да намерите вътрешен и външен баланс. Подходящо е азиатското учение за движенията тай-чи.

ТЕРАПИЯ: Целта е да се укрепи нервната система, да се постигне повече увереност и енергия. Препоръчват се 4 седмици всяка сутрин по 10 таблетки калиум фосфорикум (сол №5), разтворени в гореща вода. Пие се на гладен стомах на малки глътки, които се задържат в устата.

Тип магнезиум фосфорикум (сол №7): По-често пълно отпускане

ХАРАКТЕРИСТИКИ: Основните отличителни белези на този тип са силно напрежение, агресивност и вътрешно неспокойствие. Често се случва да лежи буден нощем с неспирно кръжащи мисли.

ФИЗИЧЕСКИ БЕЛЕЗИ: Бузите на този тип често имат червени петна. Тези хора често страдат от схващания и мускулни крампи. Имат болки в корема, който пък след хранене се подува.

ИДЕАЛЕН СПОРТ: Подходящо е движение, което балансира психическото напрежение и същевременно не е прекалено голямо натоварване – туристическо ходене или просто разходки сред природата.

ПОДХОДЯЩО ХРАНЕНЕ: Менюто трябва да е богато на витамин В, за да се подсилят мускулите и нервите. Месо, риба, яйца, орехи и лешници трябва често да присъстват на масата. Подходящи са и съветите за хранене към тип калиум фосфорикум (сол №5).

РЕЛАКСИРАНЕ: Подходящи са различни методи за прогресивно мускулно отпускане – например автогенен тренинг или други подобни.

ТЕРАПИЯ: Да се противодейства на стреса и крампите помага приемането на сол №7 в продължение на 4 седмици. Всяка вечер 10 таблетки Шуслерова сол магнезиум фосфорикум се разтварят в топла вода и се пият на малки глътки, които се задържат в устата 10-ина секунди.

Свързани теми:

Хомеопатията чисти емоционални травми

Липсата на минерали в организма се разчита по лицето

СНИМКА: ТК

Реклама

Exit mobile version