Пиърсингът и оралният секс развалят зъбите

PRINT
четчица за зъби

Вредните навици да се отварят бутилки със зъбите, да се късат конци, да се дъвчат етикети или да се троши лед с тях, както и пиърсингът на устните и езика увеличават риска от счупвания, увреждат венците, нервите и водят до отоци. Това твърди стоматологът Шейн Фрайър, бивш президент на Австралийската стамотологична асоциация, в апела си към хората да ценят своите зъби.

Алкохолът, енергизиращите напитки, содата, тютюнопушенето, наркотиците, както и оралният секс увреждат зъбите и увеличават риска от рак на устната кухина. Зъболекарят препоръчва да се следи за хигиената на устата.

Трябва внимателно да се подбират и храните, като особено опасни са пуканките и студените напитки, отбелязва той.

Зъбният емайл е най-здравата тъкан в тялото, но и тя наистина може да се повреди. Следователно, зъбите трябва да бъдат третирани с уважение, а не да се ползват като инструмент.

Относно пиърсинга трябва да се каже, че той може да предизвика увреждане на нервите в устата, изтръпване, нарушения на говора, загуба на способността за разпознаване на вкусове. Освен че често ходят на преглед при зъболекаря често тази мода се изписва и на лицето на тези хора, казва Фрайър.

[Общо: 4    Средно: 2.3/5]
Пиърсингът и оралният секс развалят зъбите беше последно модифицирана от: септември 19th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *