сряда, 6 декември, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаУНГ прегледи за деца без направление в "Софиямед"

УНГ прегледи за деца без направление в „Софиямед“

Столичната болница „Софиямед“ обяви безплатни прегледи по случай Международния ден на детето – 1-ви юни. В тях ще се включат специалистите по УНГ заболявания, които ще приемат малките пациенти на 1, 2 и 3-ти юни от 9 до 12,30 ч. в ДКЦ „Софиямед“. Необходимо е само предварително записване на тел. 0700 31 051.

Завеждащ отделението по УНГ заболявания в УМБАЛ „Софиямед“ д-р Иван Йорданов съветва родителите при първи симптоми на ангина, да не пристъпват към самостоятелно лечение на децата си, а да потърсят незабавно УНГ специалист.

 

„Някои от по-сериозните УНГ заболявания често се неглижират от пациентите и от родителите, а могат да са изява на много по-сериозна болест или усложнение на вече съществуваща. При деца под 3 годишна възраст, ангината например се проявява с обща отпадналост на детето и отказът му да се храни и да приема течности. Подуват се лимфните възли на шията, гърлото е силно зачервено, сливиците са покрити с гнойни бели налепи, повишава се и температурата, обикновено до 38 градуса.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Какви са причините за подути лимфни възли? 
Възпалени сливици – симптоми и видове лечение 
Може ли да се вадят сливиците и при възрастни? 

Важно е родителите, да знаят, че премахването на налепите от сливиците механично е изключително опасно. Те са много добре кръвоснабден орган и това макар и рядко може да предизвика опасно за живота кървене. Не препоръчвам родителите да правят това, а да се обърнат към УНГ специалист, който ще вземе най-правилното решение за лечението на детето им. Затова през месец май миналата година разкрихме и съботен консултативен УНГ кабинет в ДКЦ „Софиямед“. В него работят специалисти от болницата, които приемат от 8:30 до 13:00ч.“, коментира д-р Йорданов.

За всички деца посетили безплатната профилактика през определените за това дни в ДКЦ „Софиямед“, по случай 1-ви юни ще има подаръци.

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -