вторник, 21 март, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаПреглеждат безплатно за болест на Паркинсон в цялата страна

Преглеждат безплатно за болест на Паркинсон в цялата страна

На телефон 0894 293 100 пациенти с късна Паркинсонова болест ще могат да запазят час при водещи невролози. Хората с вече установен паркинсон ще имат възможност за безплатен преглед при невролог от 20 ноември 2020 г. в рамките на кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“. Тя щесе проведе в лечебни заведения в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора.

10 по-малко известни симптома на болест на Паркинсон

Инициативата е на Българското дружество по неврология (БДН) и Националната организация на хората болни от късен Паркинсон. Пациентите ще могат да записват своя час на телефон 0894 293 100 за цялата страна. Преглед може да се запише до края на месец ноември, а самото му провеждане ще се уточнява съобразно епидемичната ситуация и графика на лекарите. Прегледите ще се осъществяват при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и са организирани така, че да се избегне засичане на хора пред кабинетите.

Телефонният номер ще бъде активен в рамките на кампанията, а цената за разговор е според индивидуалния тарифен план на всеки потребител със съответния мобилен оператор. На посочения номер пациентите могат да получат допълнителна информация за провежданите в съответния град консултации и да зададат своите въпроси.

Паркинсоновата болест е прогресивно неврологично заболяване, което засяга над 6 милиона души по света. Броят на болните в България е около 12 000 – 13 000 души. 10% от тях или над 1200 са в тежък стадий на болестта. Треморът, сковаността в мускулите, забавянето на движенията, промяната в походката и влошеното обоняние са сред първите симптоми на заболяването.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -