четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаКонсултации за хипертоници в "Токуда"

Консултации за хипертоници в „Токуда“

Хипертонията е основен рисков фактор за инфаркт и инсулт, затова трябва да се лекува и контролира, категорични са кардиолозите в Токуда. МБАЛ „Токуда Болница София“ организира от 18 до 22 юни седмица за контрол и профилактика на хипертонията.

В рамките на тази седмица всеки делничен ден от 08,00 до 17,00 часа желаещите ще могат да се възползват от 30% отстъпка от цената на консултативните прегледи от водещите кардиолози на японската болница. Пациентите, които искат да се ползват от отстъпката и да обсъдят своето състояние с кардиолог трябва да се запишат предварително на тел: 02/403 4000.

В рамките на кампанията пациентите ще бъдат прегледани от специалист – кардиолог и ще им бъде направена електрокардиограма, измерване на артериално налягане и в случай на установяване на резистентна хипертония ще им бъдат давани препоръки за терапия и авангардно лечение.

„Липсата на контрол и профилактика на рисковите фактори за сърдечно-съдови заболявания поставя държавата ни на водещо място в света по смъртност и инвалидизация в следствие на острите сърдечни и неврологични състояния – инфаркт, инсулт и дисекация на аортата“, алармира доц. д-р Иво Петров – началник на Клиниката по Кардиология и Ангиология в МБАЛ „Токуда Болница София“. „Нашата цел с тези консултации е да разширим достъпа до специализирана помощ, за да установим заболяването навреме и да спомогнем за спасяването на повече човешки животи“, допълва доц. Петров. Един от основните рискови фактори, които водят до инфаркт, инсулт или дисекация на аортата са високото артериално кръвно налягане, ето защо контролът на хипертонията ще бъдат обект на внимание на специалистите от Токуда през цялата следваща седмица.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -