Реклама
Начало Профилактика Алергичната реакция била знак за здраве

Алергичната реакция била знак за здраве

0
Реклама

Оказа се, че сърбеж в очите, кихане, кашляне по време на пролетта, освен че носи неприятни за алергичния човек симптоми, може да бъде и знак за отлично здраве, съобщава агенция „Дартс нюз“. Противно на нагласите, че алергичните към полени са болни хора, учени от Медицинския факултет на Йейл твърдят че това е всъщност знак, че имунната система на човек действа много добре.

Според изследователите имунната система на алергичните към полени и други растения се засилва, предпазвайки организма от токсините в околната среда. За да се защити от тях имунната система реагира с кихане, кашляне, сърбеж и парене в очите,твърдят учените.

За справяне с всички видове алергии системата за защита на човешкото тяло включва различни методи. Изследователите са установили, че имунитетът работи в две различни посоки. В първия случай – унищожава заразените клетки. Във втория – тялото се предпазва от вредните токсини чрез разработването на специфични антитела, които атакуват дразнителя. Въпреки общото неразположение на хората, вторият случай е много по-изгоден, убедени са учените.

Реклама

Свързана тема: Съществува ли алергия от слънцето?

СНИМКА: ДАК

Реклама

Exit mobile version