Реклама
Начало Новини Зеленият чай помага да отслабнем

Зеленият чай помага да отслабнем

0
зелен чай
Реклама

Зеленият чай е прекрасно средство за отслабване. Съществуват дори добавки за стапяне на килограмите на основата на тази напитка. Хапчетата обаче крият известни рискове от странични ефекти – един от тях е тяхната хепатотоксичност (токсични за черния дроб), пише The Times of India.

Чаят е богат на катехини и полифеноли, които са природни антиоксиданти. Наблюдения върху животни показали, че тези съставки предотвратяват натрупването на излишни килограми.

Ако все пак сте решили да започнете да приемате хапчета за отслабване, няколко седмици преди това започнете да пиете зелен чай – това ще намали страничните ефекти.

Реклама

В новото проучване учените давали на мишки големи количества от полифенола епигалокатехин-3-галат (EGCG). Дозата съответствала на количеството полифеноли, съдържащи се в някои добавки на чайове за отслабване.

Предварителната консумация на напитка зелен чай намалявала риска от токсично поражение върху черния дроб, предизвикано от високите дози на същото съединение. Накрая специалистите поясняват, че теглото на хората намалява в крайна сметка не заради хапчетата за отслабване, а заради диетата, която те все пак спазват.

Източник: The Times of India

Реклама

Exit mobile version