Реклама
Начало Новини Високите токчета водят към артрит

Високите токчета водят към артрит

0
Реклама

Високите токчета са неизменна част от тоалета, когато една жена иска да направи впечатление на силния пол. В повечето случаи обаче дамите не винаги осъзнават, че допълнителните сантиметри са сериозна заплаха за здравето им, пише в. „Дейли мейл“.
Артрит, мускулни травми и прищипани нерви са само част от злините, с които те могат да се сдобият, докато се разхождат на високи токове,  предупреждават експертите.

Авторите на настоящото проучване от Колежа по подология (подиатрия, хироподия) са установили, че само час и шест минути ходене на високи токчета са достатъчни, за да започнат жените да изпитват болка. При  една пета от дамите това се случва още на десетата минута.

Половината жени имат проблеми с краката заради неудобни обувки

Проучването разкрива още, че половината от представителките на нежни пол са страдали от проблеми с краката, след като са пренебрегнали заплахата, която представляват високите токчета. Една трета от жените признават, че са носили неудобни обувки,
защото с тях са изглеждали добре.

Реклама

На близо 40 процента от дамите им се е случвало да ходят боси, защото повече не са издържали върху високите токчета. Внушителните 90 процента от жените са получавали пришки, напукани пети, мазоли и враснали нокти от носенето на обувки с високи токчета.

„Дамите, които залагат на този тип обувки, трябва да са наясно, че в името на модата подлагат здравето си на сериозен риск. Убийствените високи токчета са задължителни аксесоар на облеклото, което трябва да прави впечатление. Колкото по-високи са токчетата обаче, толкова повече се променя наклонът на тялото.

Това е вредно за таза и може да причини притискане на гръбнака. Несвойственото за краката положение върху високи токчета причинява различни болки и може да доведе до износване на ставите и меките тъкани, и в крайна сметка до развитието на артрит“, обяснява Майк О’Нийл от изследователския екип.

Свързани теми:

Високите токчета скъсяват мускули на крака

Прегърбената стойка виновна за кръвно и лошо храносмилане

СНИМКА: ТК

Реклама

Exit mobile version