Реклама
Начало Новини Високи дози витамин В3 пазят от рак на кожата

Високи дози витамин В3 пазят от рак на кожата

0
рак на кожата симптоми
Реклама

Големи дози от активната форма на витамин В3 могат да предпазят от рак на кожата, предаде ABC News. Експерти от Университета на Сидни твърдят, че високи дози на никотинамид, което е другото име на витамина, са в състояние да предотвратят до една четвърт от случаите на рак на кожата с изключение на меланом.

Никотинамид може да се намери не само в хранителните добавки, а и в месо, риба, ядки, гъби и някои зеленчуци. Неговата ефективност е тествана при 380 доброволци. Половината получили единична голяма доза от витамина, а останалите – плацебо. Експериментът продължил 1 г. През това време в основната група, която получавала витамина, били регистрирани с една четвърт по-малко случаи на рак. Трябва да се отбележи, че в изследването са участвали и хора, които в миналото са страдали от немеланомен рак.

Преди това било установено, че никотинамидът предотвратява потискането на имунната система, която се появява под влияние на слънчевата радиация. При хората, които приемали от В3, имало до 30% подобрение в увредената кожа и намаляване на времето за терапия с 30%.

Реклама

Въпреки положителните резултати учените предупреждават, че витаминът не може да се взема редовно във високи дози. Това е опасно и неефективно.

Източник: abc.net.au

Реклама

Exit mobile version