Реклама
Начало Новини Вече премахват безкръвно и носни полипи

Вече премахват безкръвно и носни полипи

0
хрема настинка грип
Реклама

За първи път в България в отделението по УНГ болести на столичната болница „Софиямед“ се извърши безкръвно и нетравматично премахване на носни полипи. Операцията се проведе под ръководството на началника на отделението д-р Иван Йорданов с помощта на носен ендоскоп.

Прилагането на новите технологии позволяват отстраняването на носните полипи по безкръвен начин, под директен контрол и в обем, който не беше възможен с досега познатите средства.

Реклама

Операцията на полипи в носа вече дава по-добри резултати

Престоят на пациента е еднодневен. Носното дишане се възстановява на следващия ден и страничните ефекти от сегашните конвенционални техники липсват. Предимствата на новата технология се състои в използването на нискотемпературно енергийно поле, което позволява изключително прецизно и под директен визуален контрол безкръвно отстраняване на болестния процес без увреждане на околните здрави тъкани.

Носните полипи са хронично рецидивиращо заболяване. Такива могат да бъдат хроничните хреми, ринити, синузити, наличие на бактериални или гъбични инфекции. Това са заболявания, които са причина за затруднено носно дишане, което пък боди до сериозни заболявания на дихателната и сърдечносъдовата системи.

Полипите в носа – заради нелекувани инфекции

Оперативното лечение на носните полипи е било винаги предизвикателство за УНГ специалистите. Операциите са преминали през различни етапи -от премахването им с местна упойка, изключително кървяща процедура, до механичното от им отстраняване под обща упойка, където кървенето е значително по-малко.

Според УНГ специалистите от „Софиямед“ периодът на повторната им поява може да бъде значително удължен чрез използването на най-съвременните оперативни техники и прилагането на технологии, позволяващи отстраняването им безкръвно и с изключителна точност. Отделението по УНГ болести в „Софиямед“ разполага с най-съвременното оборудване за хирургично лечение на заболяванията на носа, както и за използването на технологии за функционални и естетични корекции на носа и лицето.

СНИМКА: ТК

Реклама

Exit mobile version