Реклама
Начало Новини Център за коремна болка заработи в „Пирогов“

Център за коремна болка заработи в „Пирогов“

0
Пирогов
Реклама

В Медицински център „Пирогов“ заработи специализиран център за лечение на коремните хернии и коремната болка. Негов началник е доц. д-р Юлий Ванев. Херниите на коремната стена са често срещана група заболявания със сериозни здравни, социални и икономически последствия. Могат да влошат качеството на живот, да доведат до инвалидизация и усложнения на вътрешните органи.

Специален здравен проблем представляват херниите в напреднали стадии, при пациенти в напреднала възраст и със съпътстващи заболявания. Херниите на коремната стена могат да се появят спонтанно или като последствие на прекарани операции, травми или други заболявания, обяснява доц. Ванев. Наблюдават се при всички възрастови и социални групи, но имат познати от специалистите особености, въз основа на което е много важно да бъдат класифицирани и степенувани.

Доказан от съвременната медицинска наука факт е, че най-добри резултати при лечение на редица заболявания, между които са и херниите на коремната стена, се постигат в болници със значителен опит на лекарите и специално подготвени екипи. Значението на такива центрове се изтъква особено при случай с „големи“ и рецидивни хернии, с усложнения, и при пациенти с други заболявания.

Реклама

В продължение на повече от две десетилетия колектив от специалисти от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ (Университетска болница „Пирогов“) натрупа огромен практически опит и извърши редица научни изследвания за преимуществата на различните способи и за необходимите процедури за успешното хирургично и нехирургично лечение на херниите и коремната болка. На основата на този опит и на разположение и владеенето на всички най-съвременни методи за диагностика и лечение беше създаден и от 04. 03. 2014 г. функционира Специализиран център за лечение на коремните хернии и коремната болка.

Консултативно-диагностичните прегледи се извършват в Медицински център „ Пирогов“ понеделник, вторник и четвъртък от 14 до 16 часа, а в петък от 11 до 13 часа. Като всеки последен петък на месеца пък прегледите са безплатни и продължават до 16 часа. Записвания и информация може да намерите всеки делничен ден на тел. 02/ 9 154 574.

Реклама

Exit mobile version