Реклама
Начало Новини Създадоха инсулин на хапчета

Създадоха инсулин на хапчета

0
инсулин висока кръвна захар
Реклама

Учени от Университета на Калифорния създадоха уникално инсулиново хапче, което може да замени болезнените инжекции. Нещо повече, то контролира захарта по-ефективно отколкото инжекционния инсулин, съобщава Zee News. Хората с инсулинозависим диабет трябва да си бият инжекции няколко пъти на ден. Ето защо хапчетата наистина ще улеснят живота им.

Когато инсулинът се инжектира, той първо минава през периферната кръв, а след това попада в кръвния поток, свързан с черния дроб. Когато лекарството се приема през устата, от физиологична гледна точка това става по един по-директен начин. Основният проблем си остава стомашната киселина и агресивната към хапчетата среда в червата.

Въпреки това новата капсула с инсулин успява да оцелее в условията на агресивна среда благодарение на особеното покритие, излъчвайки лекарството чак в тънките черва. Това не е чак толкова просто – капсулата се разтваря в тънките черва, освобождавайки малки пластири, които се  прикрепят към чревната стена и изпускат инсулин. По принцип този метод е подходящ и за други медикаменти.

Реклама

Exit mobile version