Реклама
Начало Новини Разработват 37 нови лекарства за паркинсон

Разработват 37 нови лекарства за паркинсон

0
високо кръвно лечение
Реклама

Над 30 препарата за паркинсон в момента преминават през различни етапи на клинични изпитания. Това съобщава руският „Фармацевтичен вестник“, като се позовава на информация от Американската асоциация на фармацевтичните изследователи и производители (PhRMA).

Оттам уточняват, че биофармацевтичните компании в САЩ разработват в момента 37 нови лекарствени препарата за лечение на неврологичното заболяване. 23 от новите медикаменти са предназначени за лечение на самата болест паркинсон, 11 са за лечение на съпътстващи състояния, а три – диагностични средства. Разрешителните за допускането им до пазара в момента се разглеждат от Службата за храни и лекарства в САЩ.

Според статистиката в света в момента живеят около 10 млн. души с хронична или прогресираща форма на паркинсон. Още много други живеят с болестта, без да подозират за диагнозата си. Ако заявените препарати не покажат достатъчно висока ефективност и учените не представят нови методи за решение на проблема, към 2040 г. броят на пациентите с паркинсон ще се удвои.

Реклама

Това ще удари сериозно по световната икономика. И обратно – ако болестта може да овладява по-успешно и пациентите в активна фаза намалеят наполовина, допълнителните разходи на здравните системи ще се съкратят с 35%.

Реклама

Exit mobile version