Реклама
Начало Новини Пластир пази от махмурлук

Пластир пази от махмурлук

0
Реклама

Сбогом на махмурлука и то завинаги. Това може да стане, но не с тотално отказване на алхохола, а с помощта само на един пластир. Той слага край на това доста некомфортно чувство, пише вестник „Дейли Мейл“, цитиран от агенция „Дартснюз“. Пластирът за превенция на махмурлука Bytox е измислен от американският специалист по пластична и реконструктивна хирургия д-р Леонард Гросман и вече се намира за свободна продажба във Великобритания, след като първоначално беше официално пуснато в търговската мрежа на Ню Йорк в края на миналата година.

Пластирът възстановява полезните вещества, загубени при консумацията на алкохол, нещо подобно на интравенозно инжектиране на „коктейл“ от витамини, станало популярно чрез звезди като Риана. Съществуват обаче противоречиви твърдения за безопасността на метода чрез инжектиране. Някои учени са на мнение, че интравенозното вливане на витамини крие значително по-големи рискове от приема им през устата.

Реклама

Пластирът обаче получава блестящи отзиви от страна на потребителите, които са публикували своето мнение в много уеб сайтове. „Опитах го два пъти. И двата пъти след девет или десет мартинита. Мога да твърдя, че действа чудесно“, гласи един от коментарите.

Потребителите са инструктирани да си залепят пластира, който е подобен по външен вид и дизайн на никотинови лепенки, 45 минути преди да започнат да се черпят и да го оставят до следващия ден, или поне осем часа, след като са спрели да се наливат.

Гросман заяви, че съставките – витамини В, Акай бери, витамини А, D, E и K и фолиева киселина, постоянно се доставят в кръвния поток, за разлика от таблетките отделящи полезните си съставки сравнително бързо, обясняват от Firebox – фирмата, разпространяваща пластира във Великобритания.

Бен Редхед, продуктов мениджър във Firebox, обясни, че ако пластирът означава по-висока производителност в работата на следващия ден след почерпката, „то ние не само облекчаваме махмурлука, но ние помагаме и на икономиката“. Цената на Bytox е 12,99 британски лири за пет пластира (около 32 лева).

Реклама

Exit mobile version