Реклама
Начало Новини Пет чаши чай забавят развитието на рака на простатата

Пет чаши чай забавят развитието на рака на простатата

0
alt
Реклама

Пет или повече чаши чай на ден намаляват риска от напреднали форми на рак на простатата. Според The Daily Mail вероятността заболяването да достигне четвъртата фаза е 33% при тези мъже в сравнение с онези, които пият по една чаша на ден.


Той снижава възможността да се развие втори стадий на 25%. На този етап туморът расте във вътрешността на простатата, но не и извън границите на жлезата. Чак в четвъртия етап засяга лимфните възли, костите, черния дроб.

Положителният ефект е свързан с флавоноидите в чая, които имат противоракови свойства. Експертите смятат, че в една чаша чай се съдържат 150-200 мг флавоноиди. При това в напитката може спокойно да се добавят мляко, захар и лимон. Те не намаляват ефективността, е показало проучване сред 58279 мъже.
От общия брой, включени в наблюдението, 3362 боледували от рак, а при 1164 онкологичното заболяване е било в напреднал стадий . Учените, работещи под ръководството на Милан Гейбълс от Маастрихтския университет проследили какво са консумирали мъжете.

Реклама

Exit mobile version