Реклама
Начало Новини „Нестле“ придоби компанията за медицински храни Pamlab

„Нестле“ придоби компанията за медицински храни Pamlab

0
Реклама

Нестле Здравни Науки, 100% дъщерно дружество на Нестле, сключи споразумение за придобиване на Pamlab. Pamlab е базирана в САЩ компания с иновативно портфолио от специализирани хранителни продукти за употреба под медицински надзор, които се прилагат при лечение на пациенти с леки когнитивни увреждания, депресия и диабетна периферна невропатия.

Стратегическо партньорство

Реклама

Сделката продължава да затвърждава възможностите на Нестле Здравни Науки да предоставя персонализирана здравна грижа за лечение на хронични заболявания чрез хранене, особено в областта на метаболитното здраве и здравето на мозъка.

„Придобиването на Pamlab е в унисон с нашата стратегическа амбиция да предоставяме научно обосновани хранителни решения за хора с хронични заболявания. Pamlab сериозно ще подсили нашата платформа за здравето на мозъка и ще ни помогне да навлезем в областта на метаболитното здраве в САЩ“, заяви Луис Кантарел, президент и главен изпълнителен директор на Нестле Здравни Науки. „Съчетавайки нашата експертиза и дейности в областта на храните в САЩ с доказания опит на Pamlab при медицинските храни и силните им продажби, заедно можем да играем ключова роля в подпомагане на управлението на някои хронични заболявания и подобряване на качеството на живот на пациентите“, добави той.

Лесно достъпни продукти, които подобряват качеството на живот

Портфолиото от медицински хранителни продукти с рецепта за употреба под медицински надзор на Pamlab включва Metanx. Това е ключов продукт, който има за цел да отговори на различните хранителни потребности на пациенти с диабет, като помогне за възстановяването на метаболитните процеси, свързани с периферната невропатия. Това сериозно състояние често се среща сред болните от диабет тип 2, където периферното кръвообращение на пациента е нарушено и нервите са увредени.

Pamlab произвежда и Deplin – медицинска храна, специално разработена, за да осигури необходимата хранителна помощ за хора, подложени на лечение с медикаменти за клинична депресия. Deplin съдържа L-метилфолат, активната съставка на фолиевата киселина, за балансиране на трите невротрансмитера, свързани с настроението: серотонин, допамин и норепинефрин. В допълнение, компанията произвежда и медицинската храна CerefolinNAC, предназначена за различни метаболитни хранителни нужди, свързани с леки когнитивни увреждания.

Обща цел

„Вълнуваме се, че можем да обединим сили с Нестле Здравни Науки и споделяме тяхната отдаденост към персонализираното хранене“, заяви Ерик Уингертър, президент и главен изпълнителен директор на Pamlab. „С тяхната подкрепа ще ускорим разработването и внедряването на нашите иновативни хранителни решения за хора с хронични метаболитни и неврологични състояния. Обединени сме от една обща цел и култура, основана на нашето желание да направим живота на пациентите си по-добър.“

Напредък към научно обосновани решения за хранене

Основният бизнес на Нестле Здравни Науки е предоставяне на хранителни решения за хора със специфични хранителни нужди. Решенията на компанията са свързани с различни заболявания и включват както грижа за пациента при застаряване, реанимация и хирургични намеси, така и педиатрична медицинска помощ. Дружеството разработва и нови подходи към хроничните заболявания в областта на стомашно-чревното здраве, метаболитното здраве и здравето на мозъка.

През 2012 г. Нестле Здравни Науки сключи споразумение за създаване на съвместно дружество, наречено Nutrition Science Partners Ltd, за разработване на хранителни и лекарствени продукти, получени от растения за лечение на стомашно-чревни заболявания. Тази сделка подлежи на одобрение от регулаторните органи.

Други придобивания и партньорства включват: Prometheus Laboratories – американска фирма, специализирана в диагностика и лицензирани специализирани лекарства за стомашно-чревни и онкологични заболявания; Vitaflo – доставчик на клинични хранителни решения за кърмачета, деца и възрастни с генетични заболявания, които засягат начина, по който храната се преработва от организма; малка инвестиция в американската фирма Accera, специализирана в медицински храни, предназначени за клинични хранителни грижи за леки до умерени състояния на Алцхаймер.

Реклама

Exit mobile version