Златните бижута носят депресия, а сребърните успокояват

PRINT

Материалът, от който се правят бижутата, има пряко влияние върху психо-емоционалния фон на човека. Има например ново проучване, което показва, че златото може да доведе до депресия, защото увеличава негативните емоционални изблици, пише сайтът „Segodnya.UA“. Проучването е на канадски учени.

Златото стимулира активирането на всички процеси в мозъка, но в същото време потиска метаболизма на тялото. В резултат се наблюдава мощен изблик на негативни емоции. Това ясно се видяло в рамките на проучване с няколко хиляди души. Някои от тях винаги носели златни бижута. Оказало се, че доброволците, които не носели златни бижута, са по-издръжливи и устойчиви на стрес.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Безсънието може да ви докара депресия 
Депресията може да е заради инфекция 
Седнали над 5 часа дневно = депресия 

Затова експертите не препоръчват носенето на злато през деня, нито пък да спим с такива бижута. Сребърните бижута не влияят толкова върху нервната система. Напротив, доказано е, че те дори успокояват (намаляват активността на нервната система) и могат да помогнат при главоболие. Друг плюс е, че среброто притежава мощен антибактериален ефект.

Източник: Segodnya.UA

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 2.5]
Златните бижута носят депресия, а сребърните успокояват беше последно модифицирана от: март 21st, 2019 Iliana Angelova
loading...