Златните бижута носят депресия, а сребърните успокояват

PRINT

Материалът, от който се правят бижутата, има пряко влияние върху психо-емоционалния фон на човека. Има например ново проучване, което показва, че златото може да доведе до депресия, защото увеличава негативните емоционални изблици, пише сайтът „Segodnya.UA“. Проучването е на канадски учени.

Златото стимулира активирането на всички процеси в мозъка, но в същото време потиска метаболизма на тялото. В резултат се наблюдава мощен изблик на негативни емоции. Това ясно се видяло в рамките на проучване с няколко хиляди души. Някои от тях винаги носели златни бижута. Оказало се, че доброволците, които не носели златни бижута, са по-издръжливи и устойчиви на стрес.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Безсънието може да ви докара депресия 
Депресията може да е заради инфекция 
Седнали над 5 часа дневно = депресия 

Затова експертите не препоръчват носенето на злато през деня, нито пък да спим с такива бижута. Сребърните бижута не влияят толкова върху нервната система. Напротив, доказано е, че те дори успокояват (намаляват активността на нервната система) и могат да помогнат при главоболие. Друг плюс е, че среброто притежава мощен антибактериален ефект.

Източник: Segodnya.UA

[Общо: 4    Средно: 2.5/5]
Златните бижута носят депресия, а сребърните успокояват беше последно модифицирана от: март 21st, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *