Реклама
Начало Любопитно Заседналият начин на живот уврежда бъбреците

Заседналият начин на живот уврежда бъбреците

0
заседнал живот
Реклама

Здравето на бъбреците е застрашено, ако човек винаги седи. Хората, които малко се движат, са изложени още на повишен риск от диабет, инфаркт, костни заболявания и някои форми на рак, съобщава сайтът WebMD. Заседналият живот вреди на здравето на бъбреците особено при жените.

При дамите, които седят по-малко от три часа на ден, рискът да получат хронично бъбречно заболяване е с 30% по-малък в сравнение с жените, които седят повече от 8 часа. Теглото и включването на упражнения във всекидневието нямали значение.

Редовната физическа активност като 30-минутна разходка например помагала да се намали риска от бъбречно заболяване при мъжете, но не и при жените, казват изследователите.

Реклама

При всички случаи жените трябва да избягват заседналия начин на живот, казва Томас Йейтс от университета в Лестър. Изводите му се основават на данни от около 6000 души.

Продължителното заседяване е лошо за всички, подчертава и Марк Хамилтън, друг учен в проучването. Ето защо, дори ако нямате проблем с теглото и дори се упражнявате, но иначе водите заседнал живот, може да възникнат проблеми.

СНИМКА: ТК

Реклама

Exit mobile version