четвъртък, 18 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноЗабравете за пицата, ако ви мъчи цистит!

Забравете за пицата, ако ви мъчи цистит!

23-годишната Сара Кар страда от упорит цистит цели 17 години. Последно тя трябвало да ходи до тоалетната по 50 пъти на ден, като уринирането било болезнено. Историята й прилича на тази на много други млади жени. Любопитното е, че Сара се отървала от цистита просто като променила начина си на хранене.

Тя се отказала напълно от пицата и алкохола, рязко намалила сладкото, пише в. „Дейли мейл“. Циститът се причинява от възпаление на стената на пикочния мехур. Често се развива след раждане, хирургични манипулации, повтарящи се инфекции. Понякога причината обаче не е ясна. Проблемите на Сара Кар възникнаха в началното училище. В повечето случаи, циститът може да се лекува с антибиотици.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Билки, които помагат при цистит 
Какво издават цветът и мирисът на урината 
Не пиете достатъчно вода? Идва циститът 

Интерстициалният цистит, от който тя страдала, не реагира на медикаменти. При него болката е често явление, позивите за уриниране са чести и неудържими, съпроводени са с парене. При пациенти като Кар е възможно поне да се намалят симптомите. Специалистите препоръчват от менюто да се зачеркнат кофеин, шоколад, съдържащи скорбяла напитки, цитрусови напитки, храни, богати на витамин C, пикантни ястия и храни, съдържащи изкуствени подсладители. Спасението си Сара намерила, след като прочела листовки за хранене при цистит.

Източник: DailyMail

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -