Взета назаем четка за грим прати жена в инвалидна количка

PRINT

Четка за грим, взета назаем от приятелка, прати млада жена в инвалидна количка. Джо Гилкрист, млада майка на 2-годишно момче (на снимката), се оказа напълно парализирана от кръста надолу след стафилококова инфекция, която атакува гръбнака й.

Приятелката имала стафилококова инфекция

Жената е убедена, че инфекцията е пренесена от чуждата четка за грим, а опасните бактерии са проникнали до кръвта й през пъпка на лицето й. Около една трета от здравите хора са преносители на безвредни стафилококови бактерии, които живеят върху кожата . Много малка част от хората (около 2%) носят и такива бактерии, които са резистентни към антибиотици.

В случая това е напълно възможно, тъй като приятелката на Джо Гилкрист преди това имала стафилококова инфекция на лицето си. Пренесла се е върху четката за грим, а оттам и при другата жена, чиято имунна система не е била в състояние да се справи с нея. В болницата установили, че става дума за особено опасен щам – златист стафилокок, който много трудно се поддава на лечение с антибиотици.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

По ръцете ни има повече бактерии, отколкото на пейка в мола

Пробив: Учени откриха как да се справят със супербактериите

Оцетът се справя с бактерии, устойчиви на антибиотици 

„Единственото нещо, от което може да съм прихнанала инфекцията, е онази четка за грим, разказва Гилкрист пред Daily Mail. – Моята приятелка е имала стафилококова инфекция на лицето си, а аз използвах четката точно преди тя да разбере за проблема. Нямах представа, че нещо такова може да се случи, с приятелките ми често споделяме такива аксесоари.“

Болката тръгнала от гърба, но обхванала цялото тяло

Гилкрист първоначално усетила лека болка, който бързо обхванала гърба и цялото тяло. Усещането било по-тежко, отколкото при раждане. Буквално си мислех, че ще умра, казва Джо. Скоро усетила, че краката й стават безчувствени и осъзнала, че се случва нещо ужасно.

Вече в болницата лекарите започнали да се опитват да разберат каква е причината за изтръпването и парализата. Поставили я в лекарствена кома и започнали спешна операция. Стафилококовта инфекция обаче вече била засегнала сериозна гърба й. Жената не била в състояние нито да ходи, нико да управлява червата или функцията на пикочния си мехур.

Физиотерапия помага да се вдигне на крака

Въпреки сериозното изпитание Джо e запазила вярата си в живота и смята, че ако не губи кураж, ще ходи отново някой ден. Тя е минала през интензивно лечение и сега с помощта на физиотерапия може вече да движи бавно краката си и да стои права. Тя е качила свой видеоклип във фейсбук, където показва борбата си с парализата.

„Боря се с това всичко, което ме сполетя. Започвам да се уча да ходя отново,“ казваа тя. Докторите й казали, че вероятно скоро ще бъде в състояние да ходи в продължение на час-два часа на ден. Така поне ще може да върши неща като пазаруване, миене и простиране.

Източник: DailyMail

[Общо: 4    Средно: 4.3/5]
Взета назаем четка за грим прати жена в инвалидна количка беше последно модифицирана от: декември 8th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *