петък, 19 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноВторото издание на „Здравословно и вкусно“ ще е в София

Второто издание на „Здравословно и вкусно“ ще е в София

Социалната инициатива ЗДРАВОСЛОВНО И ВКУСНО, която отбеляза Европейския ден за борба със затлъстяването 19 май в град Русе бе отличена в категорията „Иновация в маркетинга и ПР сферата“ по време на годишните награди на b2b Media. Събитието беше част от социалната ангажираност на кампанията ЗДРАВЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ. Предстои съвместно събитие Park Center, София през септември.

„Здравето има значение“ е кампания, чиято мисия е да ангажира вниманието на малки и големина по различни здравни теми. Първото такова за годината беше събитието „Здравословно и вкусно“, организирано на 19 май – Европейския ден за борба със затлъстяването при децата. То беше част от инициативата Food Revolution Day 2018 с подкрепата на фондация „За Храната“.

Инициативата забавлява и просвещава едновременно

Сред организаторите бяха издателство „Вдъхновения“, Българо-румънският детски фонд към БРТПП и хипермаркетът ЕДЕА. Лаборатория „Здраве“ и доброволци от клуб „Здраве“ към Русенския университет „Ангел Кънчев“ измерваха безплатно здравните показатели на посетителите, а с помощта на холистичния терапевт и автор на книгата „Най-добрият лекар си ти“ – д-р Ани Димитрова, безплатните измервания на телесните показатели събраха десетки хора в ЗОНА 3 на събитието.

„Здравословно и вкусно“ предложи на гостите си безплатен хляб от пекарните на хипермаркет ЕДЕА, както и консултации със специалисти в здравословния начин на живот, сред които предприемачът в сферата на персонализираната медицина Боряна Герасимова, холистичният терапевт и автор на „Клетъчно хранене с Дени“ Деница Андонова, както и собственикът на издателство „Вдъхновения“ – Борислава Люцканова.

Събитието не остави малки и големи да скучаят – русенските финалистки от „България търси талант“ – Мирела и Пресияна Димитрови подгряха гостите с няколко музикални изпълнения, а изпълнителите от Фолклорно студио „Зора“, Сдружение „Северно сияние“, танцовото училище „Street Dance School The Center“ и хип-хоп формацията „The Iron Squad“ танцуваха до края на събитието. Със съдействието на Българо-румънския детски фонд децата имаха възможност да участват в състезания с награди.

„Здравословно и вкусно“ казва кои храни са вредни за децата

Като основен организатор на „Здравословно и вкусно“, кампанията „Здравето има значение“ успя да си спечели усмивките на граждани и гости на град Русе на 19 май. Това е и един от поводите за предстоящите събития и участието в социални, културни и здравни инициативи, които всяка година да бъдат на различна тематика. През изминалата 2017 година „Здравето има значение“ участва активно в инициативи, свързани с гръбначните заболявания и провеждането на безплатни прегледи за деца в училищата.

През 2018 година следва основна тема на предстоящите активности да бъде затлъстяването при децата – грижа, превенция и здравна култура. Второто такова събитие след „Здравословно и вкусно“ в Русе ще се проведе през септември в Park Center, София, а интересната програма и участниците ще бъдат обявени много скоро.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -