Второто издание на „Здравословно и вкусно“ ще е в София

PRINT
здравословно и вкусно

Социалната инициатива ЗДРАВОСЛОВНО И ВКУСНО, която отбеляза Европейския ден за борба със затлъстяването 19 май в град Русе бе отличена в категорията „Иновация в маркетинга и ПР сферата“ по време на годишните награди на b2b Media. Събитието беше част от социалната ангажираност на кампанията ЗДРАВЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ. Предстои съвместно събитие Park Center, София през септември.

„Здравето има значение“ е кампания, чиято мисия е да ангажира вниманието на малки и големина по различни здравни теми. Първото такова за годината беше събитието „Здравословно и вкусно“, организирано на 19 май – Европейския ден за борба със затлъстяването при децата. То беше част от инициативата Food Revolution Day 2018 с подкрепата на фондация „За Храната“.

Инициативата забавлява и просвещава едновременно

Сред организаторите бяха издателство „Вдъхновения“, Българо-румънският детски фонд към БРТПП и хипермаркетът ЕДЕА. Лаборатория „Здраве“ и доброволци от клуб „Здраве“ към Русенския университет „Ангел Кънчев“ измерваха безплатно здравните показатели на посетителите, а с помощта на холистичния терапевт и автор на книгата „Най-добрият лекар си ти“ – д-р Ани Димитрова, безплатните измервания на телесните показатели събраха десетки хора в ЗОНА 3 на събитието.

„Здравословно и вкусно“ предложи на гостите си безплатен хляб от пекарните на хипермаркет ЕДЕА, както и консултации със специалисти в здравословния начин на живот, сред които предприемачът в сферата на персонализираната медицина Боряна Герасимова, холистичният терапевт и автор на „Клетъчно хранене с Дени“ Деница Андонова, както и собственикът на издателство „Вдъхновения“ – Борислава Люцканова.

Събитието не остави малки и големи да скучаят – русенските финалистки от „България търси талант“ – Мирела и Пресияна Димитрови подгряха гостите с няколко музикални изпълнения, а изпълнителите от Фолклорно студио „Зора“, Сдружение „Северно сияние“, танцовото училище „Street Dance School The Center“ и хип-хоп формацията „The Iron Squad“ танцуваха до края на събитието. Със съдействието на Българо-румънския детски фонд децата имаха възможност да участват в състезания с награди.

„Здравословно и вкусно“ казва кои храни са вредни за децата

Като основен организатор на „Здравословно и вкусно“, кампанията „Здравето има значение“ успя да си спечели усмивките на граждани и гости на град Русе на 19 май. Това е и един от поводите за предстоящите събития и участието в социални, културни и здравни инициативи, които всяка година да бъдат на различна тематика. През изминалата 2017 година „Здравето има значение“ участва активно в инициативи, свързани с гръбначните заболявания и провеждането на безплатни прегледи за деца в училищата.

През 2018 година следва основна тема на предстоящите активности да бъде затлъстяването при децата – грижа, превенция и здравна култура. Второто такова събитие след „Здравословно и вкусно“ в Русе ще се проведе през септември в Park Center, София, а интересната програма и участниците ще бъдат обявени много скоро.

[Общо: 2    Средно: 5/5]
Второто издание на „Здравословно и вкусно“ ще е в София беше последно модифицирана от: юли 11th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *