Вижте няколко малко известни ранни симптоми на рака

PRINT
ръцете обриви екземи симптоми

Появата на необясними (т.е. непричинени от нараняване) белези, подутини по дланите и сърбеж може да се окажат ранни симптоми на рак, пише агенция РИА Новости, позовавайки се на данни от онколози.

Около 90% от случаите на белези по дланите са свързани с вътрешни злокачествени новообразувания. Това проявление е рядко и по правило се регистрира, преди да бъде диагностициран самият рак.

Ранни симптоми при рака на белия дроб и лечение според стадия

Наличието на белези с черна акантоза показва париларно-пигментарна дистрофия на кожата. При 35% от тези хора се открива рак на стомаха, а при 11% – рак на белия дроб. При промяна на тъканите без пигментация често се открива рак на белия дроб. Понякога тези белези сигнализират за злокачествени новообразувания в областта на главата или в пикочните пътища.

Поради тази причини онколозите настоятелно препоръчват да не се пренебрегват необичайни промени, забелязани по дланите и кожата на ръцете. Винаги в този случай се консултирайте с лекар.

Ракът може да се прояви с неврологични симптоми

Друг необичаен симптом на рак, известен от по-рано, е постоянното изтръпване на устните. То се свързва с рак на устната кухина. Усещането за изтръпване може да е по цялата уста или само по устните. Оплакването възниква, след като раковите клетки увреждат нервите и кръвоносните съдове в тази част на тялото.

Все пак изброените дотук симптоми не бива да се приемат с фатализъм. Много от тях се наблюдават и  при други заболявания. Призивът на специалистите е да не ги подценявате и да потърсите квалифициран съвет, тъй като ранното диагностициране на рака води до по-голяма вероятност той да бъде излекуван.

Източник: РИА Новости

[Общо: 5    Средно: 3.6/5]
Вижте няколко малко известни ранни симптоми на рака беше последно модифицирана от: януари 22nd, 2021 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *