четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноВенци Кисьов се бори успешно с рака на белия дроб

Венци Кисьов се бори успешно с рака на белия дроб

Актьорът Венцеслав Кисьов, който от няколко месеца се бори с рака на белия дроб, вече е по-добре, съобщиха негови близки. Последните изследвания отпреди седмица във Военно-медицинската академия са добри и показват, че няма разсейки. Известният наш театрал очаква и биопсия, надява се и тя да потвърди положителните резултати.

Когато заболяването му стана известно преди около половин година, негови приятели и колеги започнаха акция за събиране на пари. Целта беше Кисьов да постъпи на лечение в голяма болница във Виена. Там трябваше да му направят пълни изследвания, които да определят коя е най-подходящата терапия. Ракът на белия дроб има поне 7-8 разновидности.

Актьорът Венцислав Кисьов придоби международна известност с култовата роля на младия Карл Маркс. Негови колеги и приятели са на мнение, че раковото му заболяване е отключено след уволнението му като директор на театър „Сълза и смях“, както и от невъзможността му да играе там.

Кисьов обаче не се е предал пред болестта и подготвя трета поетична книга след „Укротени думи“ и „Будни нощи“. Тя все още няма заглавие, но ще включва около 60-70 нови творби. Актьорът дори е подновил и лекциите си по актьорско майсторство в Югозападния университет.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -