Вакуумните опаковки може да са опасни

PRINT

Вакуумната опаковка на хранителните продукти е удобен, но не и съвсем безопасен начин за съхранението им. Причината е, че под нея може да има опасни бактерии, които да причинят дори и смърт. Откритието е на учени от Техническия университет на Дания, предаде Meddaily.

Датските специалисти са установили, че една четвърт от пациентите, заразени с бактерии, намиращи се във вакуумните опаковки, са с повишен риск от смърт. При липсата на кислород патогените – Listeria monocytogens – могат да станат особено агресивни. След като попаднат в човешкото тяло, те започват активното си настъпление. Според датските учени по тази причина за здравето са опасни млякото, сирената, месото, полуфабрикатите, рибата, зеленчуците и плодовете. Специалистите съветват да се избягват подобни храни във вакуумни опаковки.

Хранителните отравяния са много по-опасни, отколкото смятат мнозина. Доказано е, че следите от тях остават за цял живот. Те могат да доведат до развиването на редица заболявания като диабет, артрит, бъбречна недостатъчност, сърдечни пристъпи, хипертония и инсулт.

Източник: Meddaily

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Вакуумните опаковки може да са опасни беше последно модифицирана от: март 26th, 2018 Iliana Angelova
loading...