В „Пирогов“ се борят за живота на трима кукери, изгорени от факла

PRINT
Пирогов

Трима участници в кукерските игри в Петрич днес бяха приети с опасност за живота в „Пирогов“, съобщи проф. Огнян Хаджийски, началник на клиниката по изгаряния. Двамата са млади мъже на около 20-30 г., а третият е на 44 г. и е баща на едно от пострадалите момчета. Факла причинила инцидента днес по обед пред сградата на кметството в Петрич, съобщиха очевидци.

В града има традиция на 1 януари кукерски групи да дефилират, докато журито оценява най-добрите. Групата на ромската махала била подготвила да изиграе етюд с палене на факла. При запалването на огъня искра прескочила от факлата върху костюма на 44-годишният Асен Методиев. Той пламнал на секундата. Огънят бързо подхванал и кожените облекла на стоящите до него двама млади мъже. Настанала паника и фестивалът бил прекратен. С подръчни средства околните успели някак си да потушат пламъците, но кожите горели като факли.

Пациентите, които ни докараха от Петрич, имат 35-40% изгаряния, а раните им са дълбоки, обясни проф. Хаджийски. Засегнати са лицето, ръцете и долните крайници. Освен това тримата се надишали и с пушеците от пожара. Предстоят операции през следващите дни. Проф. Хаджийски обаче е оптимист и смята, че пострадалите ще се възстановят.

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
В „Пирогов“ се борят за живота на трима кукери, изгорени от факла беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *