В „Пирогов“ оперират в 7 зали потрошени в снега, едва смогват

PRINT
Пирогов

Над 330 души с травми на крайниците потърсиха помощ в „Пирогов“ само за последните два дни. „Нямаме пострадали от катастрофи, но 7-те операционни работят непрекъснато, екипите едва смогват. Самият аз чакам да приключат колегите, за да вляза и аз с пациент“, обясни д-р Неди Цекулов, шеф на екипа от Трета травматологична клиника.

Хората чупели главно крака и ръце, падайки по непочистените улици и тротоари.

80 са прегледани вчера до 15 ч от травматолозите на „Пирогов“. От тях 21 са приети. Трима вече са оперирани, а останалите изчакват реда си. Счупванията са в областта на гривнената става (китка), в областта на раменната става, глезените и подбедриците, допълни д-р Цекулов.

По-драматичен бил Ивановден, когато падна снегът. Тогава 284 пациенти са прегледани по спешност в „Пирогов“. По хлъзгавите улици падали не само старци, но и млади хора. Веднага на лечение в стационара са оставени 187 души. 43 са със счупвания на костите на опорно-двигателния апарат. Една част от пострадалите са оперирани същия ден, а другите влязоха в операционните вчера.

Най-младият пациент е 30-годишен мъж с прорезна рана на ръката. Най-възрастна е 90-годишна жена, счупила раменна става. Сред пациентите са и 6 деца, едно от които е с чуждо тяло в лявата длан, а останалите 5 са със счупвания. Операциите се налагат за наместване на пострадалата става, а понякога поставяме и импланти, каза д-р Цекулов.

СНИМКА :АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
В „Пирогов“ оперират в 7 зали потрошени в снега, едва смогват беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *