Умни бижута ще следят за сърдечните функции

PRINT

Умни бижута много скоро ще следят основни показатели на здравето ни. Канадската компания BioSensive Technologies вече представи прототипи на своите високо технологични продукти. Обеците, изработени от учени (на снимката), не са просто за украса, а сложен инструмент, който следи основните показатели на тялото в реално време.

Авторите на разработката са убедени, че елегантното им устройство ще бие по продажби и популярност предлаганите сега смарт часовници и фитнес тракери, които имат подобни функции. Обиците представляват златен клип, снабден с няколко сензора и модул за предаване на данни към мобилния телефон.

Системата може точно да улови сърдечната честота, изгорените калории, както и нивото на физическа активност. Технологията е съвместима с платформите IOS и Android. Меката част на ухото е едно от най-подходящите места за следене на сърдечната дейност. Сега проектът за интелигентните обеци си търси инвеститор. Очакванията първата произведена партида да се появи през февруари следващата година. От BioSensive Technologies са убедени, че преносимите електронни джаджи ще ни помагат все по-често във всички ежедневни дейности.

Източник: DigitalTrends

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Умни бижута ще следят за сърдечните функции беше последно модифицирана от: май 4th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *