вторник, 23 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноУченичка е в кома, погълна растителна отрова

Ученичка е в кома, погълна растителна отрова

В „Пирогов“ се борят за живота на 15-годишно момиче от Хаджидимово, което опитало да се самоубие, поглъщайки две шишенца селскостопанска отрова. Инцидентът станал във във вторник. Вечерта ученичката е закарана в болницата на Гоце Делчев в много тежко коматозно състояние.

Медиците там опитали всичко, за да я стабилизират, но след това в сряда взели решение да я транспортират до „Пирогов“. „Момичето е прието в кома, сега е на апаратно дишане, с токсиколозите работим заедно, прилагат се специални антидотове, прилага се хемофилтрация, състоянието й остава тежко. Борбата за живота й продължава“, обясни д-р Христо Пседерски, началник на детската реанимация в „Пирогов“.

Заедно с момичето дошла и майката. Притеснената жена споделила, че най-вероятно дъщерята е опитала да се самоубие заради несподелена любов, като изпила препарата, който ползвали за пръскане на тютюна.

Момичето е погълнало фосфорно органично вещество, което се излъчва изключително бавно от организма, поясни д-р Пседерски. Затова и битката за живота на момичето ще продължи дълго. Въздействието на отровата е много специфично върху целия организъм, влияе негативно върху дишането, бъбреците и черния дроб. По думите на лекуващия засега на могат да се правят никакви конкретни прогнози. Има обаче надежда за подобрение, тъй като в токсикологията на „Пирогов“ имат богат опит с пострадали от всякакви отрови.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -