Ученичка е в кома, погълна растителна отрова

PRINT
Пирогов

В „Пирогов“ се борят за живота на 15-годишно момиче от Хаджидимово, което опитало да се самоубие, поглъщайки две шишенца селскостопанска отрова. Инцидентът станал във във вторник. Вечерта ученичката е закарана в болницата на Гоце Делчев в много тежко коматозно състояние.

Медиците там опитали всичко, за да я стабилизират, но след това в сряда взели решение да я транспортират до „Пирогов“. „Момичето е прието в кома, сега е на апаратно дишане, с токсиколозите работим заедно, прилагат се специални антидотове, прилага се хемофилтрация, състоянието й остава тежко. Борбата за живота й продължава“, обясни д-р Христо Пседерски, началник на детската реанимация в „Пирогов“.

Заедно с момичето дошла и майката. Притеснената жена споделила, че най-вероятно дъщерята е опитала да се самоубие заради несподелена любов, като изпила препарата, който ползвали за пръскане на тютюна.

Момичето е погълнало фосфорно органично вещество, което се излъчва изключително бавно от организма, поясни д-р Пседерски. Затова и битката за живота на момичето ще продължи дълго. Въздействието на отровата е много специфично върху целия организъм, влияе негативно върху дишането, бъбреците и черния дроб. По думите на лекуващия засега на могат да се правят никакви конкретни прогнози. Има обаче надежда за подобрение, тъй като в токсикологията на „Пирогов“ имат богат опит с пострадали от всякакви отрови.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Ученичка е в кома, погълна растителна отрова беше последно модифицирана от: април 4th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *